EYE College This is Film!

EYE en de Universiteit van Amsterdam presenteren van 12 februari t/m 19 maart een openbare collegereeks over filmrestauratie in EYE. In gesprek met internationale gasten analyseert Giovanna Fossati (hoofdconservator EYE en hoogleraar Filmerfgoed en digitale filmcultuur bij de UvA) een aantal bijzondere filmrestauraties en recente projecten, zoals de restauraties van de Europese klassieker Menschen am Sonntag, Stanley Kubricks Dr. Strangelove, de digitalisering van vroege kleurenfilms (1897-1914) uit de collectie van EYE, en de 4K-‘restauratie’ van de tv-serie Breaking Bad, die momenteel wordt uitgevoerd door Sony Pictures Entertainment.

EYE College This is Film! Film Heritage in Practice, 12 februari t/m 19 maart in EYE, IJpromenade 1, Amsterdam, eyefilm.nl

 

De collegereeks This is Film! is gericht op iedereen met liefde voor film en geeft inzicht in de technologieën die deze restauraties mogelijk hebben gemaakt. Bovendien gaat de collegereeks in op de vele mogelijkheden om filmerfgoed te presenteren (in de bioscoop, in het museum en online). Ook biedt de collegereeks theoretische kaders om te reflecteren op de huidige filmerfgoedpraktijk. De voertaal van This is Film! is Engels.

 

De colleges zijn als reeks maar ook afzonderlijk te volgen. Ieder college is omlijst met filmvertoningen.

 

EYE College

This is Film! Film Heritage in Practice

 

12 februari

Film Heritage Everywhere: from the magic lantern to the smart phone

 

19 februari

Hollywood Studios: Sony’s restoration work and the case of Dr. Strangelove

 

26 februari

European Archives: collaborative restorations and the case of Menschen am Sonntag

 

5 maart

Film or performance: Nicholas Ray’s We Can’t Go Home Again

 

12 maart

Playing with Colour: teaching film heritage to children

 

19 maart

Exposing Cinema: the Jean Desmet exposition

 

28 maart

EYE Collectiedag

 

Voor tickets en informatie: eyefilm.nl/thisisfilm

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *