Bestuur

David Barnouw (Voorzitter)

David Barnouw (www.davidbarnouw.nl) studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam, werkte korte tijd bij het IISG en de subfaculteit psychologie van de Universiteit van Leiden voor hij in 1979 onderzoeker werd bij het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie. Sinds tien jaar is hij ook woordvoeder van het NIOD. Hij publiceerde onder meer over Anne Frank en Rost van Tonningen, de Hongerwinter en Nederlandse pioniers in Oost-Europa, ‘foute’ jeugd en over naoorlogse WO2 herdenkingspostzegels.  ‘Film en oorlog’, met name documentaires en WO 2 hebben zijn warme belangstelling.

Joost Broeren (penningmeester)

Joost Broeren (1982) studeerde Film en Televisiewetenschappen (Bachelor) en Media Studies (Research Master) aan de Universiteit Utrecht. Tijdens zijn studie was hij medeoprichter en hoofdredacteur van studentenjournal BLIK. Zijn masterscriptie richtte zich op de functie van vertaling in de Nederlandse filmhandel in de jaren 1910, aan de hand van een studie van het Desmet-archief in het Nederlands Filmmuseum. Tegenwoordig werkt hij als freelance filmjournalist, onder andere als redacteur voor De Filmkrant .

Lizzy van Winsen (Secretaris)

Lizzy van Winsen (1984) studeerde Film- en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht, waarbij ze stage liep bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Tevens voltooide ze de Research Master Media Studies, die ze gedeeltelijk in Potsdam volgde. Tegenwoordig is ze werkzaam als beeldresearcher bij het geschiedenisprogramma Andere Tijden (NPS/VPRO) en voorziet ze zo nu en dan andere programma’s van historisch beeldmateriaal (Zembla, Slag om Brussel).

Gerhard van den Berg (Nieuwe media)

Gerhard van den Berg (1979) heeft Geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Daarvoor Hogere Informatica in Zwolle op Windesheim. Heeft als projectleider gewerkt bij Noterik BV voor het project Levende Herinneringen. Sinds 2009 freelance aan het werk gericht op de mondelinge geschiedenis. Zie VOICE en verder de cursus die via Landschap Erfgoed Utrecht is aangeboden in 2010 en 2011.

Janneke Martens (Communicatie)

Janneke Martens (1979) studeerde Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Zij specialiseerde zich hier in mediageschiedenis en Duitslandstudies.

Sinds haar afstuderen in 2004 werkte zij onder meer als beeldresearcher voor historische dvd-producties en als tekstredacteur voor verschillende historische en wetenschappelijke websites.

Tegenwoordig werkt ze als web- tekst- en beeldredacteur.